Свет

Снимак који је раскринкао Немачку: Командант ратног ваздухопловства разматра напад на Кримски мост

У разговору се констатује украјинска опседнутост Кримским мостом, превасходно због политичких разлога. Истичу, међутим, да је мост довољно чврст да ни 20 пројектила не би могло да га уништи

Након што је канцелар Олаф Шолц изјавио да неће слати ракете дугог домета "таурус" Украјини зато што би то подразумевало немачке војнике на украјинском тлу, на снимку који је у јавност изнела главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан, чује се како немачки високи официри разрађују напад на Кримски мост.

Између осталог, на снимку се могу чути гласови команданта немачког ратног ваздухопловства Инга Герхарца и бригадног генерала Франка Грефеа.

Војни званичници су разговарали о оперативним детаљима ракета дугог домета "таурус", као да је њихово слање Кијеву већ уговорено, али и о томе како се успешно претварати да Немачка није прешла "црвену линију" која је директно мешање у руско-украјински сукоб.

Герхарц је навео разне "трикове" које би Луфтвафе могао да користи, укључујући ослањање на "многе појединце (у Украјини) који носе цивилну одећу и говоре са америчким акцентом", али Грефе је инсистирао да "не буде изјава који нас чини страном у сукобу".

Други официри су говорили о томе да се Украјинцима обезбеде и ракете и обука, као и подаци са сателита који би олашкали циљање, а који би вероватно били обезбеђени преко Пољске.

У разговору се констатује украјинска опседнутост Кримским мостом, превасходно због политичких разлога. Истичу, међутим, да је мост довољно чврст да ни 20 пројектила не би могло да га уништи. Око педесетак пројектила које би Берлин могао да обезбеди Кијеву, и то у серијама, "неће променити ток рата", признао је лично Герхарц.

image