Свет

Маск оптужио демократе: Користите илегалне мигранте да ојачате утицај

Демократе у америчком Сенату успротивиле су се амандману који би могао окончао пребројавање илегалних имиграната у расподели посланичких места у Конгресу и гласова на Електорском колегијуму, навео је амерички бизнисмен
Маск оптужио демократе: Користите илегалне мигранте да ојачате утицај© Patrick Pleul - Pool/Getty Images

Демократска партија у Сједињеним Државама користи илегалне мигранте за јачање политичког утицаја, навео је амерички бизнисмен Илон Маск.

Он је истакао да попис узима у обзир све становнике држава, без обзира на њихово држављанство. 

Према његовим речима, осим тога, демократе у америчком Сенату успротивиле су се амандману који би могао окончао пребројавање илегалних имиграната у расподели посланичких места у Конгресу и гласова на Електорском колегијуму.

"Пошто су илегални имигранти у огромној већини у демократским државама, гласови и за Представнички дом и за председника померају се око пет одсто улево, што је довољно да промени цео однос снага", написао је Маск на Иксу.

Он је нагласио да је то због малог броја депортација илегалних имиграната администрације америчког председника Џозефа Бајдена.

Миграциона криза на јужној америчкој граници ушла је у нови круг заоштравања након што је Врховни суд САД, на захтев администрације, дозволио уклањање ограде од бодљикаве жице коју су власти Тексаса поставиле дуж границе са Мексиком.

Гувернер државе Грег Абот је одговорио најавом "инвазије" и мера самозаштите због ситуације са приливом миграната, нагласивши да ће држава спроводити сопствену политику, док савезне власти не заштите границу.

image