Свет

Мочвара излази на површину: Раскид с традицијом, Пенс неће подржати Трампа

Његова одлука не би требало никога да изненади, изјавио је Трампов бивши потпредседник
Мочвара излази на површину: Раскид с традицијом, Пенс неће подржати ТрампаGetty © Paul Morigi/Getty Images

Бивши потпредседник САД Мајк Пенс саопштио је да неће подржати свог некадашњег шефа и републиканског кандидата Доналда Трампа на председничким изборима у новембру.

"Не би требало да буде изненађење што ове године нећу подржати Доналда Трампа", рекао је Пенс за "Фокс њуз".

Додао је да је поносан на резултате администрације коју је водио заједно са Трампом.

"Био је то период који је Америку учинио просперитетнијом и сигурнијом", навео је Пенс.

Он је, међутим, истакао да постоје "дубоке разлике" између њега и Трампа "о низу питања".

Пенс је навео да не подржава Трампа, између осталог, због његовог противљења забрани ТикТока у САД и због тога што, како сматра, републикански кандидат за председника нема план за решавање проблема великог јавног дуга Сједињених Држава.

"Доналд Трамп следи и артикулише агенду која је у супротности са конзервативном агендом којом смо се водили током наше четири године заједно. И зато не могу мирне савести да подржим Доналда Трампа у овој кампањи", рекао је амерички политичар из Индијане.

Бивши потпредседник САД кандидовао се против Трампа за републиканску номинацију у овом циклусу, али је одустао неколико месеци пре него што је гласање заправо почело, пошто није успео да привуче пажњу бирача.

Пенсово одбијање да подржи Трампа у тврдњама да су избори 2020. били покрадени разбеснело је многе републиканце, што је негативно утицало на његове политичке аспирације након раскида са бившим председником, напомиње "Политико".

image