Свет

Абас и министар спољних послова Бразила разговарали у Рамали: Неопходно зауставити нападе Израела

Председник Абас је похвалио ставове Бразилије и председника Луиза Ињасија Луле да Силве када је у питању подршка палестинском народу и њиховом циљу у међународним институцијама
Абас и министар спољних послова Бразила разговарали у Рамали: Неопходно зауставити нападе ИзраелаGetty © MARCUS YAM / LOS ANGELES TIMES

Председник Палестинске самоуправе Махмуд Абас данас је у Рамали, на Западној обали, угостио бразилског министра спољних послова, Маура Вијеиру, с којим је разговарао о текућој ситуацији у Појасу Газе, као и на Западој обали и источном Јерусалиму.

Абас је Вијеиру упутио у најновија дешавања на палестинским територијама и истакао уложене напоре да се заустави израелска офанзива на Појас Газе, преноси палестинска агенција ВАФА.

Он је нагласио важност убрзања и повећања дистрибуције хуманитарне помоћи у Газу, како би прихватни центри и болнице могли да функционишу и помогну палестинским цивилима у тој енклави.

"Наш приоритет је да спречимо израелске окупационе снаге да нападну град Рафа, у којем је расељено више од 1,5 милиона Палестинаца, што ће изазвати хуманитарну катастрофу", рекао је Абас.

Он је позвао на већу међународну сарадњу у спречавању Израела да изврши такав напад и позвао међународну заједницу да примора Израел да се обавеже на непосредан прекид агресије и отварање свих прелаза који воде ка Појасу Газе, ради увоза помоћи и започињања реконструкције.

Председник Абас је похвалио ставове Бразилије и председника Луиза Ињасија Луле да Силве када је у питању подршка палестинском народу и њиховом циљу у међународним институцијама.

Он је посебно истакао Лулине недавне изјаве о неопходности заустављања текуће израелске агресије на палестински народ у Гази, наводи ВАФА.

image
VV inauguration
banner