Свет

САД неће да помогну Русији након терористичког напада; Захарова: Нова нормалност

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, реагујући на Кирбијеву изјаву, рекла је да је одлука о изостанку помоћи неморална и да представља "нову нормалност" у либералним демократијама
САД неће да помогну Русији након терористичког напада; Захарова: Нова нормалност© Win McNamee/Getty Images

Вашингтон неће пружити безбедносну помоћ Москви након терористичког напада "Крокус сити хол", рекао је портпарол америчког Савета за националну безбедност Џон Кирби.

"Нема планова за безбедносну помоћ Сједињених Држава Русији", рекао је он.

Кирби је такође рекао да Вашингтон сматра ИСИС искључиво одговорнiм за терористички напад у Подмосковљу. Америчке обавештајне агенције настављају да прате његове активности, што је омогућило да се "пошаље упозорење Русији", додао је он.

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, коментаришући Кирбијеву изјаву о изостанку помоћи, написала је на Телеграм каналу да је такво понашање неморално и да је постало "нова нормалност" у либералним демократијама.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је вечерас да Москва зна да је овај злочин почињен рукама радикалних исламиста, против чије идеологије се и сам исламски свет борио вековима и нагласио да је најважније утврдити по чијем налогу је напад спроведен.

Да подсетимо, САД и ЕУ прекинуле су антитерористичку сарадњу са Русијом у фебруару 2022. године када је отпочела Специјална војна операција.

image