Русија

У болницама 76 рањених у терористичком нападу у Москви: Шест у изузетно тешком и 23 у тешком стању

Сви пацијенти добијају неопходну медицинску негу, а лечење пружају висококвалификовани специјалисти, међу којима су и психолози, навела је заменица градоначелника Москве за друштвени развој Анастасија Ракова
У болницама 76 рањених у терористичком нападу у Москви: Шест у изузетно тешком и 23 у тешком стању© Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Шеснаесторо људи рањених у терористичком нападу у тржном центру "Крокус сити хол" отпуштено је из московских болница у претходна 24 сата, рекла је заменица градоначелника Москве за друштвени развој Анастасија Ракова.

Шест особа и даље је у изузетно тешком стању, 23 у тешком стању, додала је Ракова и прецизирала да је тренутно 76 пацијената, укључујући четворо деце, и даље на лечењу у градским болницама.

Сви пацијенти добијају неопходну свеобухватну медицинску негу, а лечење пружају висококвалификовани специјалисти, навела је Ракова, додајући да жртвама терористичког напада пружају помоћ сви водећи тимови лекара различитих профила, међу којима су и психолози.

Према последњим подацима Истражног комитета, у терористичком нападу у "Крокус сити холу", убијено је 137 особа, од којих је троје деце, док главна уредница РТ и медијске групе "Русија севодња" Маргарита Симоњан наводи да је број жртава порастао на 143. Према информацијама руског Министарства за ванредне ситуације, у терористичком нападу рањене су 152 особе.

image