Свет

Трамп продаје Библију "Нека Бог благослови Америку"

Председнички кандидат продаје Свето писмо за 60 долара у тренутку док се суочава с финансијском кризом, што је последица његових бројних правних проблема
Трамп продаје Библију "Нека Бог благослови Америку"© Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky, File

Бивши председник САД и републикански кандидат на предстојећим председничким изборима Доналд Трамп продаје верзију Библије "Нека Бог благослови Америку" у тренутку када треба да положи гаранције у њујоршком процесу, где је оптужен да је преувеличао нето вредности своје имовине и некретнина како би обезбедио боље услове зајма од банке.

Трамп је на својој платформи "Трут сошл" позвао присталице да купе ову верзију Библије будући да некадашњи лидер на сваки митинг на бину излази уз песму "Нека Бог благослови Америку" кантри певача Лија Гринвуда, јавља АП.

"Срећна Света недеља! Учинимо да се Америка поново моли. Док идемо ка Великом петку и Ускрсу, подстичем вас да набавите примерак Библије 'Нека Бог благослови Америку'", написао је Трамп, усмеравајући своје присталице на веб-страницу на којој се Свето писмо продаје за 59,99 долара.

Како наводи АП, најава продаје долази услед Трампове финансијске кризе док се бори против четири кривичне оптужнице заједно с низом грађанских оптужби.

Апелациони суд у Њујорку пристао је да одложи наплату више од 454 милиона долара које Трамп дугује након пресуде о грађанској превари, ако уложи 175 милиона долара у року од 10 дана.

image