Свет

Тел Авив: Израелци који путују на Евровизију треба да прикрију свој идентитет

"Не кажемо да се не путује тамо, али они који буду путовали не треба да испољавају свој ционизам", саветује Израел својим држављанима
Тел Авив: Израелци који путују на Евровизију треба да прикрију свој идентитет© Photo by Jörg Carstensen/picture alliance via Getty Images

Израелци који путују у Шведску, на Песму Евровизије, ове године треба да се побрину да прикрију свој идентитет, изјавио је данас неименовани израелски званичник на брифингу са новинарима.

"Не кажемо да се не путује тамо, али они који буду путовали не треба да испољавају свој ционизам", рекао је званичник, преноси "Тајмс оф Израел". Додао је да Израелци у Малмеу не би требало да шетају са малим израелским заставама.

"Можете да разговарате на хебрејском једни са другима, али не морате да вичете члановима породице или пријатељима који су на другом крају улице", рекао је званичник.

Он је истакао да ће сама локација на којој ће бити одржан музички фестивал бити безбедна, али да је Малме, како наводи, "непријатељска област за Израелце".

Музичко такмичење ће се одржати 5. маја, а израелска представница Еден Голан ће се ипак такмичити на фестивалу, након месеци неизвесности око учешћа Израела због протеста и оптужби за политизацију услед израелске офанзиве у Појасу Газе, која је уследила након терористичког напада Хамаса.

image