Свет

Макрон реаговао хумором на монтаже својих и Лулиних фотографија: "Било је као венчање"

Идилични призори Француза са Лулом у дивљинама Амазоније потпуно су освојили кориснике друштвених мрежа
Макрон реаговао хумором на монтаже својих и Лулиних фотографија: "Било је као венчање"© Tanjug/AP Photo/Eraldo Peres

Осмеси, дубоки погледи, држање за руке, па чак и један не тако овлаш додир колена, зачинили су састанак двојице колега, француског и бразилског лидера Емануела Макрона и Луиза Инасиа Луле да Силве.

Рађа се нова "броманса" – коментаришу корисници друштвених мрежа уживајући у "фотографијама са венчања" које су преплавиле друштвене мреже.

Канадски премијер Џастин Трудо има разлога да буде љубоморан. Његове чувене фотографије са Макроном из Теораме на Сицилији толико су биле бомбастичне да су чак покренуле и приче да су двојица лидера тада присуствовали свом геј венчању.

Идилични призори Француза са Лулом у дивљинама Амазоније, сада су, међутим потпуно "украле шоу". Макрон нам је, након својих ратнохушкачких изјава и фотографија у боксерским рукавицама показао и своју нежнију страну.

Са ветром у коси и руком у руци, двојица политичара уживала су у идиличном дружењу и трчкарању кроз прашуму, које је покренуло низ мимова на друштвеним мрежама.

Један је чак поделио и сам Макрон. 

"Неки људи су упоредили слике моје посете Бразилу са сликама са венчања, а ја им кажем: То јесте било венчање. Француска воли Бразил и Бразил воли Француску", објавио је Макрон на Иксу.

Макрон је реаговао на монтажу постера за амерички романтични филм "Ла ла ленд" из 2016. године, у којој су главни глумци Ема Стоун и Рајан Гослинг замењени његовом и Лулином фотографијом, преноси "Фигаро".

На монтажи се види како шефови две државе шетају руку под руку у шуми Амазоније.

Лула је на Макронову објаву одговорио емоџијем са две заставе и два мала срца.

Макрон је од уторка боравио у тродневној званичној посети Бразилу, током које се са Лулом сусрео усред амазонске шуме, а након тога је, уз шаљиве коментаре, на интернету објављено неколико монтажа фотографија шефова две државе, чији су оригинали објављени углавном на Лулиним званичним налозима на друштвеним мрежама.

Прва званична посета Макрона Бразилу настављена је у Сао Паулу, а затим у Бразилији.

Макрон је иначе познат као поприлично "умиљат", и човек који воли додире и загрљаје. Јавност је већ гледала његове "нежне" фотографије са Ришијем Сунаком, загрљај с Трампом, па чак и тренутак када је главу наслонио на раме Бориса Џонсона.

image