Свет

Идентификоване 134 жртве убијене у терористичком нападу у Москви

Истражитељи раде са жртвама и испитују их о околностима овог злочина, а у току су генетски тестови за остала, још неидентификована тела
Идентификоване 134 жртве убијене у терористичком нападу у Москвиwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Идентификоване су 134 особе које су погинуле у нападу на тржни центар "Крокус сити хол" у Москви, саопштила је данас прес служба Истражног комитета Руске Федерације.

"Истражитељи раде са жртвама и испитују их о околностима овог злочина. Истрага је тренутно успела да идентификује 134 особе које су погинуле у терористичком нападу. У току су генетски тестови за остала, још неидентификована тела", наводи се у саопштењу руског Истражног комитета достављеног агенцији ТАСС.

Како се додаје, истражитељи, форензичари и вештаци раде даноноћно.

"Обављају се увиђаји на месту злочина, као и разговори са осумњиченима", саопштио је Истражни комитет.

Терористички напад на "Крокус сити хол"

Пуцњава и пожар у "Крокус сити холу" код Москве догодили су се 22. марта увече. Неколико мушкараца је упало у зграду, пуцало у људе из непосредне близине и запалило салу на више места. Према последњим подацима шефа Министарства здравља Михаила Мурашка , умрле су 144 особе.

Како је изјавио Владимир Путин, терористички напад су извели радикални исламисти, а снаге безбедности ће морати да открију ко стоји иза њих.

Истовремено, директор ФСБ Александар Бортников је рекао да првобитна сведочења ухапшених потврђују да трагови воде ка Украјини. Руске обавештајне службе сматрају да иза напада стоје и САД и Велика Британија.

Оптужени су током испитивања признали да су након напада кренули у Кијев по обећани новац за извршено дело, саопштио је Истражни комитет.

image
VV inauguration
banner