Свет

Кабинет Зеленског потврдио: Залужни и Данилов иду у дипломате

Михаил Подољак није прецизирао у које ће земље Залужни и Данилов бити послати, а информација о њиховом одласку у дипломатску службу је, како каже, обелодањена како би се избегле даље спекулације на ту тему
Кабинет Зеленског потврдио: Залужни и Данилов иду у дипломатеwww.globallookpress.com © Sha Dati

Бившег главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног и бившег секретара Савета за националну безбедност и одбрану Алексеја Данилова Украјина ће послати у дипломатску службу, потврдио је саветник кабинета председника Украјине Михаил Подољак.

Подољак није прецизирао у које ће земље Залужни и Данилов бити послати, а информација о њиховом одласку у дипломатску службу је, како каже, обелодањена како би се избегле даље спекулације на ту тему.

Ипак, зна се да је Министарство спољних послова Украјине раније одобрило кандидатуру бившег главнокомандујућег за место украјинског амбасадора у Великој Британији. Залужни је, како су пренели медији, пристао на ова нова задужења.

Подсетимо, председник Украјине Владимир Зеленски сменио је Залужног у фебруару ове године, а Данилова 26. марта, заједно са другим званичницима и саветницима.

Будући да председнички избори који је требало да буду одржани 31. марта нису организовани, стручњаци кажу да су чистке уследиле како би Зеленски био сигуран да око себе има људе са мањом политичком моћи него њихови претходници, али и људима који ће, с друге стране, бити уз њега и умети да држе ситуацију под контролом уколико дође до озбиљнијих протеста.

image