Свет

Гувернер Херсонске области: Немачки добровољци снабдевају украјинске војнике дрогом

Чланови немачке волонтерске организације "Медикал респонс кру" снабдевају 15 јединица на првој линији фронта "амфетамином и другим гадостима", каже Владимир Салдо
Гувернер Херсонске области: Немачки добровољци снабдевају украјинске војнике дрогом© Photo by Charles Ommanney/Getty Images

Немачки добровољци снабдевају украјинске војнике дрогом и психоактивним супстанцама, саопштио је гувернер Херсонске области Владимир Салдо.

"Такозвани добровољци из Немачке уништавају судбину украјинских војника тако што им деле дрогу и психоактивне супстанце", написао је Салдо на Телеграму.

Према његовим речима, уз хуманитарну помоћ, чланови немачке волонтерске организације "Медикал респонс кру" снабдевају 15 јединица на првој линији фронта "амфетамином и другим гадостима".

"Затворени украјински војници су о томе говорили више пута. Истовремено, команда је свесна да се дрога њиховим потчињенима продаје на првој линији фронта, али то уопште не спречавају", додао је Салдо.

Према његовим речима, команда Оружаних снага Украјине је задовољна оваквом ситуацијом, јер, прво, дрогирани војници не могу да протестују због тога што их користе као топовско месо, а друго, и што је најважније, украјински команданти и начелници добро зарађују од трговине дрогом.

image