Свет

Турска ограничава извоз у Израел

Ограничење извоза најављено је након што је у понедељак Израел одбацио захтев Турске да се придружи међународним напорима ваздушних пошиљки хуманитарне помоћи за становнике Појаса Газе
Турска ограничава извоз у Израел© Chris McGrath/Getty Images

Министарство трговине Турске објавило је данас да укида извоз производа из 54 категорија у Израел све док не дође до прекида ватре у Појасу Газе.

Ограничење извоза најављено је након што је у понедељак Израел одбацио захтев Турске да се придружи међународним напорима ваздушних пошиљки хуманитарне помоћи за становнике Појаса Газе, а ограничења на извоз укључују, између осталог, производе од гвожђа и челика, опрему и производе за грађевину и машине, преноси "Тајмс ов Израел".

Турска, која је осудила Израел због офанзиве у густо насељеном Појасу Газе и позвала на хитно примирје, послала је до сада десетине хиљада тона хуманитарне помоћи за цивиле у окупираној палестинској енклави.

Сједињене Америчке Државе су прошлог месеца почеле да шаљу помоћ у Газу ваздушним путем заједно са Холандијом, Француском, Шпанијом и другим земљама.

image
VV inauguration
banner