Свет

Медведчук: Зеленски је уништио Украјину до темеља

Украјински народ желео пријатељство и јединство са Русијом, али украјински лидери му то нису омогућили, оценио је опозициони украјински политичар
Медведчук: Зеленски је уништио Украјину до темељаGetty © Sergei Chuzavkov/SOPA Images/LightRocket

Са Владимиром Зеленским Украјина је "срушена до темеља", написао је опозициони украјински политичар и председник Савета покрета "Друга Украјина" Виктор Медведчук у ауторском тексту за "Комсомолску правду"

"Данас можемо са сигурношћу да кажемо да је украјински народ желео пријатељство и јединство са Русијом. Сваки украјински председник је то обећавао, али је онда чинио супротно", написао је Медведчук.

Сваки украјински председник изводио је "трикове и политичке преокрете" који су уништили земљу, оценио је Медведчук и додао да је држава "после шестог мађионичара потпуно уништена, а седмог неће ни издржати".

Сва шесторица украјинских председника су продали и протраћили независност Украјине, њен суверенитет и државност, нагласио је опозициони политичар.

"То се одвијало по истом шаблону – председнички кандидат обећава једно, а ради управо супротно. Обећава богатство – ствара сиромаштво, обећава законитост – подстиче безакоње и корупцију, обећава мир – изазива рат", закључио је Медведчук.

image