Русија

Медведчук: Зеленски лаже када говори о губицима, погинуле више немају где да сахрањују

За оно што се данас дешава у Украјини требало би казнити Владимира Зеленског, каже Виктор Медведчук који упозорава да ће Украјина имати још жртава
Медведчук: Зеленски лаже када говори о губицима, погинуле више немају где да сахрањујуwww.globallookpress.com © Markiian Lyseiko

Председник Украјине Владимир Зеленски цинично је лагао када је 25. фебруара рекао да је Украјина током СВО изгубила 31.000 људи, каже украјински опозициони политичар и председник савета покрета "Друга Украјина" Виктор Медведчук.

Само у једном делу Кијевске области, власти су наредиле да се посече 260 хектара шуме како би се ту изградило Национално војно гробље, подсећа Медведчук у ауторском чланку за "Смотрим.ру" и додаје:

"Или је погинуло знатно више", или народ "масовно умире и без рата", иако, како каже, једно не искључује нужно и друго.

Медведчук је напоменуо да Зеленски не ротира војнике са фронта као што би требало - он стално тражи још војника, који се потом недовољно обучени шаљу на фронт и затим убрзо и умиру.

"Зеленски захтева нове војнике како би их послао на прву линију фронта. Лаже, када говори о статистици губитака, док погинуле више немају где да сахрањују". 

"Зеленски стално оптужује Русију, али у Русији се не хватају људи као животиње и не шаљу их на фронт без припреме. Истовремено, о смрти необучених регрута не говоре 'непријатељски гласови', већ украјински комесар за људска права украјинског парламента Дмитро Лубинец". 

Према речима Лубинца, нико из украјинског војног врха до сада није кажњен за то:

"Постоје срамни случајеви када су момци били мобилисани, неколико дана касније били су на првој линији фронта и погинули. Јесте ли видели бар једну особу која је кажњена за то?", упитао је једном приликом омбудсман, на шта данас у ауторском чланку подсећа Медведчук.

Он напомиње да није тешко схватити кога би требало казнити - то је председник Украјине.

"Укратко, сви ће погинути, и они који већ седе у рововима и они који ће тамо доћи као резултат лова војних комесара".

"Али, ако се овај шоу настави, не само у Украјини, већ и у многим земљама неће бити довољно гробља. У свету ово све више разумеју, па је све мање инвеститора у политички шоу Зеленског. Пре или касније, све ће то скупо коштати и њега и оне који стоје иза њега", закључује Медведчук.

image