Свет

Колосеум под ракетама, Париз у нередима: Како Израел диже панику на Западу (ВИДЕО)

Шеф израелске дипломатије последњих дана објавама на друштвеним мрежама покушава да заплаши званичнике Запада и тако их примора на помоћ Тел Авиву
Колосеум под ракетама, Париз у нередима: Како Израел диже панику на Западу (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Bebeto Matthews

Више објава званичника Израела на друштвеним мрежама изазвало је реакције широм света, а посебно је због фотографије коју је објавио израелски министар спољних послова паника настала у Италији.

Израел Кац је објавио фотографију Колосеума под ракетним нападом усред ноћи, како би на тај начин указао италијанским и грађанима Запада каква претња долази из Техерана. 

Напад Ирана на Израел је само предигра за оно што читав свет може да очекује од иранског режима ако га не буде зауставио на време, поручује Кац у објави на друштвеној мрежи Икс.

"Свет треба да ИРГЦ (Иранску револуционарну гарду) прогласи за терористичку организацију и санкционише ирански ракетни програм, пре него што буде касно", навео је Кац у објави.

Шеф израелске дипломатије је, истовремено, објавио и видео снимак, монтажу, на ком је приказан с једне стране, миран живот у Паризу где грађани једу кроасане и пију кафу са погледом на Ајфелову кулу, а с друге стране и шта ће, према његовом мишљењу, ускоро уследити ако се Иран не заустави.

Видео снимак је објављен на енглеском, француском и хебрејском језику, а уз њега су "таговани" (означени) министри спољних послова Италије, Француске, Велике Британије, Немачке и САД.

Кацов италијански колега Антонио Тајани, међутим, негодовао је због те објаве, истакавши да је потребно спречити ширење панике. Италијанска штампа, такође, оценила је објаву Каца као узнемирујућу.

image
VV inauguration
banner