Свет

Мултикултурализам у Немачкој: За две трећине муслиманских ученика Куран изнад државних закона

Више од 35 процента муслимана просечне старости 15 година је рекло да "разуме насиље над људима који вређају Алаха или пророка Мухамеда", док је 21,2 процента рекло да "претња исламу из западног света оправдава муслимане који користе насиље за одбрану"
Мултикултурализам у Немачкој: За две трећине муслиманских ученика Куран изнад државних закона© Photo by Halil Sagirkaya/Anadolu via Getty Images

Према истраживању Института за криминолошка истраживања Доње Саксоније, већина муслиманских ученика (67,8 одсто) наводи да су им "правила Курана важнија од закона у Немачкој", преноси немачки "Билд".

Институт је испитао 8.539 ученика деветог разреда (просечне старости 15 година), укључујући око 300 муслимана, у вези са имовином и насилним злочинима.

Одговори испитаних муслиманских студената нису репрезентативни због величине узорка, али су стручњаци и политичари и даље изузетно забринути. Наиме, скоро половина анкетираних (45,8 одсто) верује да је исламска теократија најбољи облик владавине.

Више од 35 процента је рекло да "разуме насиље над људима који вређају Алаха или пророка Мухамеда", док је 21,2 процента рекло да "претња исламу из западног света оправдава муслимане који користе насиље за одбрану".

"Студија показује колико је дубок траг који је политички ислам већ оставио у Немачкој. Мултикултурализам је одавно пропао", оценио је за "Билд" стручњак за унутрашње послове ЦДУ-а Кристоф де Врис наводећи да је посреди "системска индоктринација".

Како подсећа немачки лист, у Северној Рајни-Вестфалији су, на пример, у јануару три муслиманска тинејџера узнемиравала другове из разреда и захтевала да се поштују шеријатска правила, као што је раздвајање полова у разреду.

image
VV inauguration
banner