Свет

Немачка: Троје тинејџера ухапшено због сумње да су планирали исламистички напад

"Билд" је објавио да притворени тинејџери величају терористичку групу Исламска држава и да је њихов план укључивао нападе ножевима и молотовљевим коктелима на вернике у црквама
Немачка: Троје тинејџера ухапшено због сумње да су планирали исламистички нападGetty © Photo by Sean Gallup/Getty Images

Троје тинејџера притворено је у Немачкој због сумње да су планирали напад мотивисан исламистичким екстремизмом, саопштили су данас немачки тужиоци.

Тужиоци су навели да су приведене две девојчице од 15 и 16 година и 15-годишњи дечак из западне немачке савезне државе Северна Рајна-Вестфалија.

Налози за хапшење тинејџера издати су током ускршњег викенда, рекли су званичници, пренео је "Дојче веле".

"Билд" је објавио да притворени тинејџери величају терористичку групу Исламска држава и да је њихов план укључивао нападе ножевима и молотовљевим коктелима на полицију и вернике у црквама.

Званичници су рекли да су тинејџери направили групу за ћаскање и да су истражитељи сматрали да постоји опасност од напада и да су због тога извршени претреси, иако није постојао конкретан план за напад у одређено време или на одређеном месту.

Немачка је тренутно у стању приправности због евентуалних исламистичких напада због рата између Израела и Хамаса.

Исламистички екстремисти извели су неколико напада у Немачкој последњих година, а најсмртоноснији је био у Берлину у децембру 2016. године када је погинуло 12 људи.

image
VV inauguration
banner