Свет

Литванија наговестила нови напад на Кримски мост; Москва: Покајаћате се

Амбасадор Литваније у Шведској Линас Линкевичијус објавио је на Иксу слику Кримског моста и фотографију лансирања ракете уз натпис: "Ако неко још није имао прилику да се фотографише на Кримском мосту, још има времена"
Литванија наговестила нови напад на Кримски мост; Москва: Покајаћате се© Russian Presidential Press and Information Office / Handout/Anadolu Agency/Getty Images

Амбасадор Литваније у Шведској и бивши министар спољних послова Линас Линкевичијус објавио је на Иксу пост са наговештајем предстојећег удара на Кримски мост.

Дипломата је објавио слику моста и фотографију лансирања ракете уз натпис: "Ако неко још није имао прилику да се фотографише на Кримском мосту, још има времена".

Први заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански реаговао је на злослутну најаву литванског амбасадора, поручивши да ће се "покајати због свих таквих поступака".

"Чини се да злогласни твит пољског министра спољних послова Радослава Сикорског о саботажи Северног тока, који је касније кукавички обрисао, инспирише арогантне балтичке америчке псе. Сада бесно лају, али ће касније, када дође судњи дан, жалосно цвилити и кајаће се за све такве погрешне кораке", написао је Пољански.

image