Свет

Бајден позвао Конгрес да пооштри контролу оружја

Морамо учинити више да заштитимо своје снаге закона, рекао је амерички председник, након пуцњаве у граду Шарлот, у америчкој савезној држави Северна Каролина
Бајден позвао Конгрес да пооштри контролу оружјаwww.globallookpress.com © Ken Cedeno - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Амерички председник Џозеф Бајден позвао је Конгрес да пооштри контролу оружја, након пуцњаве у Северној Каролини, .

Четири полицајца су убијена, а још четири су рањена у пуцњави у граду Шарлот у америчкој савезној држави Северна Каролина. У пуцњави је убијен и нападач, саопштила је локална полиција.

"Морамо учинити више да заштитимо своје службенике за спровођење закона. То значи и финансирање и да учинимо више у борби против пошасти оружја. Управо сада. Лидери у Конгресу морају појачати напоре како бисмо забранили јуришно оружје, наметнемо безбедносне захтеве за оружје, универзалне провере и закон широм земље за привремено уклањање оружја од потенцијално опасних људи", казао је Бајден, не мислећи на свог сина Хантера којем се суди управо због нелегалног поседовања оружја.

Наиме, једна група полицајаца је нападнута током уручивања налога за хапшење због поседовања ватреног оружја, а затим је дошла друга група полицајаца како би помогли колегама и они су убили нападача.

Након тога, на њих је отворио ватру други нападач, пренео је АП.

Начелник полиције Џони Џенингс изјавио је да је полиција, после трочасовне пуцњаве, интервенисала оклопним возилима и упала у кућу, где су пронађени жена и младић стар 17 година.

image