Свет

Трамп: Бајденова администрација као Гестапо, мисле да ће ме тако победити

Претходно је Трамп више пута изјавио да је тужба против њега "мешање у предстојеће изборе"
Трамп: Бајденова администрација као Гестапо, мисле да ће ме тако победити© Tanjug/Charly Triballeau/Pool Photo via AP

Бивши амерички председник Доналд Трамп упоредио је администрацију актуелног председника САД Џозефа Бајдена са Гестапом, озлоглашеном тајном полицијом нацистичке Немачке, пренела је данас ТВ мрежа Ен-Би-Си Њуз.

"Ти људи управљају (америчком) администрацијом као Гестапо. То је једина ствар коју знају и мисле да је то једини начин на који ће победити", рекао је Трамп.

Трамп је прокоментарисао и кривични процес који се води против њега оценивши да Бајденов тим верује да је то једини начин на који могу да победе и доведу Бајдена до изборне победе.

Претходно је Трамп више пута изјавио да је тужба против њега "мешање у предстојеће изборе".

Суд у Њујорку разматра случај против Трампа са 34 тачке оптужнице за фалсификовање пословних записа у вези са потплаћивањем две жене, од којих је једна бивша порно звезда Сторми Данијелс, којој је наводно платио да би прећутала њихову наводну аферу.

Максимална могућа казна за све оптужбе против Трампа је 136 година затвора, али бивши председник је изјавио да је невин и да нема основа за покретање поступка.

"Када сам оптужен, рекао сам да маске морају пасти. Он (Бајден) је Манџуријски кандидат, прихвата огромне суме новца од Кине, Русије, Украјине и многих других земаља. Он је преварант", рекао је Трамп и додао да је Бајден "најгори председник у историји САД, потпуно неспособан и покварен као сам ђаво".

Председнички избори у САД биће одржани 5. новембра 2024. године, а главни ривали у изборној трци су актуелни шеф државе демократа Џозеф Бајден и бивши амерички лидер, републиканац Доналд Трамп.

Оба кандидата су већ добила довољно гласова делегата из прелиминарних гласова да обезбеде номинације својих партија, а скоро сви њихови ривали су најавили повлачење из изборне трке.

image