Свет

Бивши амерички званичник: Француска послала Легију странаца у Украјину

Мало је вероватно да ће Руси дуго толерисати повећање броја француских трупа, чак и ако су у питању војници Легије странаца, наводи Стивен Брајен
Бивши амерички званичник: Француска послала Легију странаца у УкрајинуGetty © Mateusz Slodkowski/DeFodi Images News

Француска је послала војнике из своје Легије странаца у Украјину, тврди бивши помоћник заменика министра одбране САД Стивен Брајен у свом блогу "Вепонс енд стратеџи", преноси "Ејжа тајмс".

"Они су били распоређени као подршка 54. Посебне механизоване бригаде украјинских оружаних снага у Славјанску. Француски војници су регрутовани из 3. француског пешадијског пука, једне од главних јединица Легије странаца", навео је Брајен.

Он такође тврди да је прва група војника из француске јединице већ учествовала у борбама са руским јединицама у Донбасу.

"Мало је вероватно да ће Руси дуго толерисати повећање броја француских трупа, чак и ако су у питању војници Легије странаца. Не знамо како ће Руси на то да одговоре", резимирао је он.

Средином марта Министарство одбране Русије саопштило је да је током специјалне војне операције у Украјину стигло 13.387 страних плаћеника како би учествовало у борбама на страни кијевског режима. Током овог периода ликвидирано је 5.962 милитаната.

image