Свет

Украјинци поново гађали цивиле у Доњецку: Погинуо један човек, погођен аутобус са путницима

Идентитет особе која је погинула у једној од стамбених зграда се утврђује, а путници аутобуса који је нападнут украјинским дроном, на срећу, нису повређени, указао је градоначелник Доњецка
Украјинци поново гађали цивиле у Доњецку: Погинуо један човек, погођен аутобус са путницимаGetty © Spencer Platt

Оружане снаге Украјине, које од јутарњих часова гађају Петровски округ Доњецка, усмртиле су једног цивила, навео је градоначелник  Алексеј Кулемзин на Телеграму.

"Према досадашњим информацијама, мушкарац рођен 1961. године је погинуо у једној од стамбених зграда у Улици Доброволски", написао је Кулемзин.

Такође, у Петровском округу је украјинска војска дроном погрдила шофершајбну аутобуса, додао је градоначелник. "На срећу, граната није експлодирала. Возач је задобио лакше повреде лица. Путници нису повређени", прецизирао је Кулемзин.

У једној од својих објава, градоначелник Доњецка је подсетио грађане да улазна врата зграда остављају откључана, јер то може да спасе нечији живот.

"У овим тешким ратним временима, када непријатељ у сваком тренутку може да удари цивиле артиљеријском удару, веома је важно да се улазна врата на улазима не закључавају разним бравама. Ово ће помоћи људима који су на удару да брзо пронађу пут и изаберу одговарајуће склониште", указао је градоначелник Доњецка.

Како истиче руска страна, украјинска војска услед неуспеха на фронту и све оскудније помоћи са Запада, све чешће прибегава терористичким методама и намерно гађа цивилне циљеве.

Како би заштитила пограничне области и своје грађане од сталних напада са украјинске стране, Русија ће формирати "санитарну зону", тј. безбедносну зону на територији Украјине са које непријатељска војска неће моћи да добаци до руских граница, најавио је руски председник Владимир Путин.

image