Русија

Нападнута Белгородска област: Украјинске гранате раниле петоро људи

Поред пет особа које су рањене услед украјинског гранатирања села Ржевка, повређен је још један човек у нападу украјинског дрона на аутобус са цивилима у селу селу Новаја Таволжанка, јавио је гувернер Белгородске области
Нападнута Белгородска област: Украјинске гранате раниле петоро људи© Tanjug/Russia Emergency Situations Ministry telegram channel via AP, File

Оружане снаге Украјине гранатирале су село Ржевка које се налази у округу Шебекино Белгородске области, а пет особа је рањено, написао је гувернер области Вјачеслав Гладков на Телеграму

Једна од пет рањених особа, колико је према првим информацијама познато, налази се у тешком стању. Мушкарац је изгубио горње и доње екстремитете, навео је гувернер.

"Екипа хитне помоћи га је одвезла у централну регионалну болницу Шебекина. Још четири жртве – два мушкарца и две жене – задобиле су ране од гелера на ногама", написао је Гладков и додао да их је екипа хитне помоћи одвезла за Белгород.

Делови граната оштетили су два приватна стамбена објекта, поломљени су, оштећене фасаде, кровови и ограде, као и један путнички аутомобил, навео је он.

Притом, Украјинска војска је дроном камиказа напала аутобус у коме су се налазили цивили у Белгородској области, један човек задобио је лакше повреде, написао је гувернер области Вјачеслав Гладков. 

Напад се десио у селу Новаја Таволжанка. Експлозија је повредила једног човека, има ране од гелера на нози, наводи Галдков и додаје да ће човек ускоро бити одведен у медицинску установу.

Само пола сата пре напада, Галдков је написао да је у Белгороду и Белгородској области на снази узбуна од ракетне опасности.

Како истиче руска страна, украјинска војска услед неуспеха на фронту и све оскудније помоћи са Запада, све чешће прибегава терористичким методама и намерно гађа цивилне циљеве.

Последњи удари украјинске војске на насеља и места где се окупљају цивили у БелгородуДоњецку и Лисичанску, који су донели смрт великом броју недужних људи, представљају немилосрдно и намерно гађање искључиво цивилних објеката, нагласио је раније секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

image