Свет

Маргарита Симоњан: Кијев одбија да размени 500 украјинских заробљеника, тражи само 38 бораца Азова

Главна уредница РТ ће објавити списак украјинских заробљеника које Зеленски већ четири месеца одбија да размени, тражећи да се у Украјину врате само борци неонацистичког батаљона Азов
Маргарита Симоњан: Кијев одбија да размени 500 украјинских заробљеника, тражи само 38 бораца Азова© Tanjug/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

Главна уредница медијске групе "Русија севодња" и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан тврди да 500 украјинских ратних заробљеника већ четири месеца чека размену, али Владимир Зеленски намерава да преузме само 38 људи – бораце неонацистичког батаљона Азов.

"Зеленски је одабрао 38 људи – азовце и екипу – и спреман је само њих да преузме. Остали украјински војници Украјини нису потребни", написала је Симоњан на Телеграму.

Симоњан упозорава да ће вечерас објавити цео списак украјинских војника које Кијев одбија да размени, а који садржи њихова имена, патрониме, презимена као и датуме рођења.

"Верујем да ће женама, мајкама и уопште украјинским грађанима бити нарочито интересантно да виде цео списак", поручила је Симоњан.

image