Свет

Молдавски опозициони посланик: Запад ради на томе да, као и Украјину, Молдавију окрене против Русије

Нажалост, европски и амерички руководиоци владе у Кишињеву улажу сталне напоре да нашу земљу учине још једном антируском земљом. Сигуран сам да неће успети, рекао је Василиј Боља опозициони посланик у молдавском парламенту
Молдавски опозициони посланик: Запад ради на томе да, као и Украјину, Молдавију окрене против РусијеGetty © Sebastian Gollnow

Запад ради на томе да Молдавију окрене против Русије, баш као што је то урадио са Украјином, изјавио је данас опозициони посланик у молдавском парламенту Василиј Боља.

"Војне вежбе Молдавије са америчким и румунским трупама одвијају се без престанка на њеној територији. Нажалост, европски и амерички руководиоци владе у Кишињеву улажу сталне напоре да нашу земљу учине још једном антируском земљом. Сигуран сам да неће успети", рекао је за ТАСС посланик, који је на челу парламентарне фракције опозиционог политичког блока Победа.

Боља је поновио да је неутрални статус Молдавије садржан у уставу и да статус треба ојачати.

"Напори наше владе да милитаризује Молдавију изазивају извесну нервозу у нашем друштву. Ову политику треба одбацити и решавати стварне проблеме, пре свега економске, уместо да их вештачки стварамо да бисмо касније рекли како се херојски боримо против њих", рекао је Боља.

Прошле године у Молдавији је одржано седам војних вежби, од којих су неке укључивале земље НАТО.

То је скоро дупло више него претходних година, навела је агенција.

image