Свет

Сирски признао тешко стање на фронту: Најжешће борбе воде се у ДНР

Главнокомандујући украјинске војске је навео да се жестоке борбе воде и у околини Ивановског и на периферији Часовог Јара
Сирски признао тешко стање на фронту: Најжешће борбе воде се у ДНРGetty © Kostiantyn Liberov/Libkos

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине генерал Александар Сирски, саопштио је да се најжешће борбе на фронту тренутно воде на територији Доњецке Народне Републике.

"Најинтензивније и најтеже борбе се настављају на Покровском и Кураховском правцу", написао је Сирски на својој фејсбук страници.

Он је навео да се жестоке борбе воде у околини Ивановског и на периферији Часовог Јара, али да је њихов интензитет мањи од борби у ДНР.

Сирски је такође признао и да је ситуација у околини Кисловке и на Купјанском правцу тешка по украјинску војску, а навео је и да украјинске снаге изводе "дефанзивне акције" у Харковској области.

Подсећања ради, Оружане снаге РФ су 10. маја покренуле офанзивна дејства на северу Харковске области, а до сада је ослобођен већи број мањих насеља и направљен је продор од 5 до 10 км у дубину територије под украјинском контролом.

Као одговор на то, команда украјинске војске наредила је хитно пребацивање додатних резерви и то са других делова фронта, на којима је због тога украјинска линија одбране ослабљена.

image