Свет

Си-Ен-Ен: Израел је користио прецизно навођену муницију за напад на Рафу

Експлозија је изазвала запаљење резервоара за гориво и избијање пожара у кампу за расељена лица, што је довело до смрти цивила
Си-Ен-Ен: Израел је користио прецизно навођену муницију за напад на Рафуwww.globallookpress.com © IMAGO/Omar Ashtawy apaimages

Израелска страна је обавестила администрацију америчког председника Џозефа Бајдена да је наводно користила прецизно навођену муницију да погоди мету у близини града Рафа на југу Појаса Газе, преноси Си-Ен-Ен, позивајући се на америчког званичника.

Како додаје, експлозија је изазвала запаљење резервоара за гориво и избијање пожара у кампу за расељена лица, што је довело до смрти цивила.

Званичник је напоменуо да не може да потврди ту информацију и да само преноси поруку израелске стране, додајући да ће Сједињене Државе сазнати више када Израел заврши истрагу о инциденту.

Палестинска управа цивилне одбране раније је саопштила да је најмање 40 људи погинуло, а десетине рањено у израелском ваздушном нападу на шаторски камп у Рафи у јужном палестинском Појасу Газе, у којем се налазе десетине хиљада расељених.

Портпарол палестинског председника Набил Абу Рудејна назвао је напад "намерним масакром који превазилази све границе". 

Палестинска агенција Вафа јавила је да је у недељу увече најмање осам ракета погодило шаторе у северозападном делу Рафе, где су смештени расељени Палестинци.

Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху изјавио је да ваздушни напад Израела на област Рафе на југу Појаса Газе, у којем су погинуле десетине палестинских цивила, није имао за циљ да изазове цивилне жртве, као и да ће тај инцидент бити истражен.

image