Свет

Зелена политика за одрживо друштво: Крек на рецепт, тихи ватромет и 90 на ауто-путу

Британска странка Зелених понудила је занимљив предизборни програм
Зелена политика за одрживо друштво: Крек на рецепт, тихи ватромет и 90 на ауто-путуGetty © mladenbalinovac

Зелене странке представила је, уочи избора у Британији, бизаран програм који укључује крек кокаин који би се издавао на рецепт, ограничење брзине од 90 километара на сат на ауто-путевима и забрану "гласног" ватромета.

"Политика одрживог друштва" – изборни манифест странке која се бави животном средином укључује и идеју да се пиштољи на воду праве од прозирне пластике како би се осигурало да су "веома различити по изгледу" од правог оружја.

Међу идејама за стварање "одрживог друштва" је и да се обезбеди да нико не живи више од 500 метара од дрвета и да се артефакти Британског музеја врате њиховим "првобитним власницима".

Ипак, упркос усредсређености Зелених на либерализацију политике о дрогама, странка је предложила да се посланици тестирају на дроге пре гласања.

Када је реч о либерализацији закона о наркотицима, Зелени су обећали да ће дозволити затвореницима приступ медицински прописаном хероину, а музичким фестивалима и ноћним клубовима да продају "ниске дозе" МДМА.

Једно од предизборних обећања је да ће дозволити "специјализованим апотекама" да продају ГХБ (дрогу за силовање) "људима који желе да је користе у рекреативне сврхе за личну употребу", као и кокаин и амфетамине.

Када је реч о заштити животиња, предложена је забрана кружне стазе за трке хртова које су "стресне" за псе и представљају ризик од повреда.

Како се животиње не би "стресирале", ватромет ће бити дозвољен само 10 дана у години и то онај са максималним интензитетом буке од 70 децибела, што је гласно као машина за прање веша.

Како би "максимизирали ефикасност употребе горива као и побољшали сигурност", Зелени најављују ограничење брзине од 90 километара на сат "на главним путевима ван насељених подручја".

"Зелена странка је истински демократска странка. Наше политике настоје да створе зеленије, праведније, здравије и безбедније друштво за све", поручили су Зелени.

image