Свет

Кенеди Млађи: Рат Америке с Русијом био би лудило

Независни кандидат на америчким изборима подсећа да би у првих неколико минута нуклеарног рата с Русијом изгинуло 90 милиона Американаца
Кенеди Млађи: Рат Америке с Русијом био би лудило© Tanjug/AP Photo/Eric Gay

Амерички рат против Русије у циљу заштите режима Владимира Зеленског био би чисто лудило, оценио је независни кандидат за председника САД Роберт Кенеди Млађи на друштвеној мрежи Икс.

"Истраживања Пентагона сугеришу да би 90 милиона Американаца изгинуло у првих неколико минута нуклеарног рата са Русијом, а још 90 милиона у наредних шест месеци. Ово су вероватно минималне процене", рекао је он.

Али, управо до тога би могла довести дозвола Запада Украјини, да, како би се сачувао кијевски режим, њихове оружане снаге нападну мете на руској територији. 

Он је подсетио да украјинска војска, уз одобрење америчког председника Џозефа Бајдена може да испаљује америчке, британске и немачке ракете на цивилне циљеве унутар Русије, укључујући Белгород и друге градове, у покушају да уведе НАТО у свеобухватни рат против Русије.

"'Вашингтон пост' пише да се (бивши) председник (Доналд) Трамп хвали на приватним акцијама прикупљања средстава да ће бомбардовати Москву, Пекинг и Северну Кореју како би заштитио режим Зеленског. Ово је лудило", закључио је Кенеди.

Амерички Стејт департмент је у петак потврдио да председник Џозеф Бајден дозволио Украјини да користи америчко оружје за контрабатеријске борбе против циљева у Русији који прете области Харкова , али је оставио на снази забрану употребе тактичких ракета АТАЦМС и другог ватреног оружја великог домета.

Владимир Путин је изјавио да представници земаља НАТО- а морају бити свесни "чиме се играју" када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да западним системима гађа циљеве на руској територији.

image