Свет

Кад активисти ударе на колеге: Пропалестински ЛГБТ демонстранти зауставили Параду поноса

Иако је у Палестини припадност ЛГБТ заједници осуђивана и кажњива законом, неки од најгласнијих пропалестинских демонстраната (нејасно да ли због солидарности или необавештености) у САД заправо су ЛГБТ активисти у оквиру организације "Квирс фор Пеластајн"
Кад активисти ударе на колеге: Пропалестински ЛГБТ демонстранти зауставили Параду поноса© Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Пропалестински ЛГБТ+ активисти сукобили су се у Филаделфији са "обичним" члановима ЛГБТ+ заједнице који су покушавали да одрже Параду поноса.

Како се види на друштвеним мрежама, група бубњара обучених у одећу дугиних боја била је приморана да маршира у месту, док су пропалестински демонстранти узвикивали "Палестина ће живети заувек" и "од реке до мора". 

Како преноси "Дејли мејл", пропалестински ЛГБТ демонстранти "викали су на чланове своје заједнице" и носили натписе "Нема поноса у геноциду".

Упркос томе што је у Палестини припадност ЛГБТ заједници осуђивана и кажњива законом, неки од најгласнијих пропалестинских демонстраната (нејасно да ли због солидарности или необавештености) у САД заправо су ЛГБТ активисти у оквиру организације "Квирс фор Пеластајн".

Како преноси британски таблоид, управо су они организовали нереде на паради у Филаделфији.

Корисници друштвених мрежа махом су скретали пажњу на "сву нелогичност либералног активизма" и "запањујућу когнитивну дисонанцу", додајући да би "волели да их виде како организују Прајд у Гази".

image