Свет

Хамас: Најмање 27 убијених у школи у Гази, ИДФ тврди да је циљао склониште Хамаса

За сада нема потврде палестинског Министарства здравља о нападу у којем је повређено неколико десетина људи
Хамас: Најмање 27 убијених у школи у Гази, ИДФ тврди да је циљао склониште Хамаса© Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Најмање 27 људи је убијено у израелском нападу на школу у коју су смештени расељени у Нусеирату у појасу Газе, саопштила је медијска канцеларија Хамасове владе, док израелска војска (ИДФ) тврди да је мета било упориште "терориста" у школи.

Оружане снаге Израела навеле су и да су предузели кораке да у нападу не страдају цивили.

За сада нема потврде палестинског Министарства здравља о том нападу, у којем је повређено неколико десетина људи, преноси Ројтерс напомињући да информације нису могле додатно да се провере.

ИДФ је саопштио да је војска гађала скровиште терориста у школи коју води агенција УН за палестинске избеглице УНРВА и да је напад био прецизан уз неколико "елиминисаних терориста".

Хамасова канцеларија за медије назвала је тај напад масакром, преноси "Тајмс оф Израел".

ИДФ наводи да су циљано скровиште користили припадници елитне Хамасове групе Нукба који су учествовали у нападу те палестинске милитантне групе 7. октобра на Израел, када је убијено око 1.200 људи а 251 особа је отета.

Израелска војска је саопштила да су припадници Хамаса, заједно с терористичком групом Палестински Исламистички џихад, "управљали терористичким нападима са подручја школе, злоупотребљавајући ту цивилну локацију".

image