Свет

"Познајем Путина дуже од 40 година": Да ли је Бајден опет нешто побркао? (ВИДЕО)

Амерички председник је, или побркао времена, или људе - јер руског председника познаје свега 13 година
"Познајем Путина дуже од 40 година": Да ли је Бајден опет нешто побркао? (ВИДЕО)© Kevin Dietsch/Getty Images

Познавати Владимира Путина, једног од најмоћнијих људи данашњице, донекле се сматра и знаком престижа, а један од оних који се хвале како руског лидера знају замало па од памтивека је и амерички председник Џозеф Бајден.

Председник Америке који не може да се сети ни када му је умро син Бо, као ни да ли тренутно ратује у Украјини или Ираку, тако се одлично "сећа" да Путина познаје чак 40 година.

"Познајем га више од 40 година. Брине ме већ 40 година. Он није пристојан човек. Он је диктатор и бори се да осигура да своју земљу држи на окупу, а да и даље настави рат", тврди Бајден.

Бајден је, ако му је веровати (а није) руског председника упознао отприлике оних година када се оженио другом супругом Џил, почетком осамдесетих година прошлог века.

Проблем је, међутим, што су се двојица лидера први пут срели тек 2011. године.

"Амерички председник Џо Бајден и руски председник Владимир Путин (…) први пут су се срели 2011. године, када је Бајден, тадашњи потпредседник САД, по сопственом исказу Путину, тада руском премијеру, рекао: 'Мислим да немаш душу'", писао је својевремено "Форин полиси".

Овај осамдесетчетворогодишњак, успео је некако да 13 година претвори у четрдесет. Како? Можда би то могли објаснити стручњаци из тима његове кампање који тврде да је он потпуно бистар и способан да води државу?

image