Свет

Срушио се хеликоптер, нестао потпредседник Малавија

Сумња се да је Сулос Чилима погинуо
Срушио се хеликоптер, нестао потпредседник Малавија© Tanjug/AP Photo

Потпредседник Малавија Саулос Клаус Чилима нестао је након пада  хеликоптера, јавио је локални портал Малави24, додајући да се сумња да је званичник страдао у несрећи.

"Све су већи страхови да је потпредседник Малавија Саулос Чилима погинуо у принудном слетању у шуми Чикангава након што његов хеликоптер јутрос није слетео на аеродром", наводи медиј, додајући да је у летелици било још девет особа.

Саулос Клаус Чилима био је у хеликоптеру одбрамбених снага Малавија који је у понедељак ујутру кренуо из главног града ка северном граду Мзузу. Лет је требало да траје само 45 минута, али летелица никада није слетела.

"Пропали су сви напори ваздухопловних власти да успоставе контакт са летелицом откако је нестала са радара", рекла је портпаролка председника Колин Замба у саопштењу.

Малавијски председник Лазарус Чаквера отказао је планирану посету Бахамима и наредио хитну операцију потраге и спасавања.

Чилима је, иначе, ухапшен у новембру 2022. под сумњом да је примио мито од британског бизнисмена Зунета Сатара због мешања у расподелу државних уговора. Прошлог маја, тужилаштво је одустало од оптужби за корупцију.

image