Свет

Такер Карлсон: ФБИ "чисти" своје редове од Трампових присталица

Федерални биро је наводно суспендовао свог запосленог пошто се овај изјаснио као симпатизер бившег председника САД
Такер Карлсон: ФБИ "чисти" своје редове од Трампових присталицаGetty © Photo by Celal GüneÅ/Anadolu Agency via Getty Images

Некада најмоћнија организација за спровођење закона ФБИ претвара се у тајну полицију која се користи за кажњавање политичких противника – Федерални биро суспендује с посла присталице некадашњег и потенцијално будућег председника Доналда Трампа, упозорава амерички новинар Такер Карлсон.

"ФБИ, као некада најмоћнији чувар закона у ономе што смо називали слободним светом, доживљава трансформацију из ноћне море – постаје тајна полиција подређена политичарима и користи се за кажњавање противника режима. Тако нешто се не сме дозволити. У противном наша држава више неће бити слободна", рекао је Карлсон у новој епизоди своје емисије, те додао да се управо то дешава.

Наиме, нове доказе на ту тему обелоданио је узбуњивач из Федералног бироа који је новинару Џону Соломону уступио документа која указују на то да ФБИ спроводи ревизију политичке коректности у својим редовима.

По речима узбуњивача, када је ФБИ радио његову нову безбедносну процену, будући да је у служби већ 12 година, питали су га да ли подржава режим вакцинације, Доналда Трампа и Други амандман.

Пошто је установљено да подржава све три ставке, с којима се иначе слаже и половина Сједињених Држава, ускраћена му је дозвола за рад, то јест није прошао безбедносну процену, те је суспендован на неодређено време без плате.

ФБИ је одбио да коментарише случај новинару Џону Соломону, који је објавио причу и добио поменута документа. 

Посебно занимљиво у овом случају је и то што је, по речима адвоката Тристана Левита, који брани анонимног узбуњивача, ова особа, као и многи други запослени, била под "присмотром" Федералног бироа после 6. јануара 2021. и упада Трампових присталица на Капитол Хил. Иронија је пак да се дотична персона сама пријавила да је била на митингу подршке бившем председнику.

image