Свет

Тара Рид за Такера Карлсона: Медији попут "Њујорк тајмса" раде за америчку империју

Прва реакција на њене оптужбе да ју је Џозеф Бајден сексуално напаствовао је била медијска хајка, рекла је бивша помоћница актуелног председника САД
Тара Рид за Такера Карлсона: Медији попут "Њујорк тајмса" раде за америчку империјуGetty © Chip Somodevilla/Getty Images

Медији попут "Њујорк тајмса" раде за "америчку империју", поручила је сарадница РТ и бивша помоћница актуелног председника САД Џозефа Бајдена у интервјуу за Такера Карлсона.

Ридова је 2020. године у јавност изашла са оптужбама да ју је Бајден, тада сенатор, сексуално напаствовао 1993. када је радила као његов помоћник и тренутно живи у Русији као азилант.

Када је изнела своје оптужбе, "први одговор" демократских структура био је да је означе као "руског шпијуна", како путем чланака објављеним у медијима попут "Њујорк тајмса", тако путем бивших запослених у администрацији Барака Обаме, каже Ридова и наводи да чак нису ни покушали да негирају њене оптужбе.

Напади су постали "субверзивнији" након што су републикански конгресмени Мет Гец и Марџори Тејлор Грин тражили да сведочи на панелу узбуњивача. Тада су почеле претње смрћу, тешко јој је било да нађе посао, а њена репутација је уништена, каже она.

Ридова, која каже да је дуги низ година била демократа из убеђења и да је пре Бајдена радила за бившег министра одбране САД и шефа ЦИА, демократу Леона Панету, тврди да никада није починила никакав злочин, да није била руски шпијун, већ да је само хтела да изнесе истину о Бајдену, "истину о корупцији", и да је упозоравала да ће Бајден заратити с Русијом ако буде изабран за председника САД.

"И нисам хтела да ућутим", додаје она.

Ридова наводи да су јој током кратког боравка у Москви узбуњивачи јавили да се против ње спрема оптужница за наводно кршење Закона о регистрацији страних агената (ФАРА) и кршење санкција након што је дала интервју за руски "Канал 1", који је под америчким санкцијама.

Она додаје да ју је и неименовани амерички конгресмен са Флориде који седи у Одбору за обавештајне послове упозорио да је забринут за њену личну безбедност, и саветовао је да остане у Москви. 

Ридова, која се тужи са Министарством правде САД и ФБИ, каже да ни "Ми ту" покрет није притекао у помоћ, за разлику од других жена које су у јавност излазиле са оптужбама за сексуално злостављање.

"Ја нећу добити 83 Милиона долара као Е. Џин Керол, нити линију парфема као Сторми Денијелс (које су оптужиле Трампа за исто), нити ће ме медији поштовати као што су поштовали те жене само зато што су оптужиле републиканца", каже Ридова.

Она наводи да је пропустила церемонију дипломирања своје ћерке, а да ће пропустити и њено венчање, али не намерава да одустане од својих ставова.

"Желим да Џо Бајден одговара. Он ми је одузео године живота, троструко ми је уништио живот", каже Ридова. 

image