Свет

Зашто млади гласају за АфД: Сваки дан страхују од миграната у парку, возу, школском дворишту

Градоначелник Тибингена Борис Палмер је упозорио да свако ко је у контакту са младим људима у Немачкој зна да они "страхују од склоности миграната ка насиљу", али и да се то не схвата озбиљно и "дискредитује као расизам"
Зашто млади гласају за АфД: Сваки дан страхују од миграната у парку, возу, школском дворишту© Tanjug/AP Photo/Michael Probst

Градоначелник Тибингена Борис Палмер популарност и успех Алтернативе за Немачку (АфД) међу младим бирачима објашњава реакцијом на масовну имиграцију у овој земљи.

"Они се свакодневно суочавају са илегалним имигрантима. Изнад свега, младићи који су дошли као самци мењају окружење младима овде. У парку, у клубу, на улици, у аутобусу, на железничкој станици, у школском дворишту", написао је Палмер на Фејсбуку.

Палмер је некада био члан Зелених, али како је постајао све познатији по отвореном противљењу масовној имиграцији и другим политичким табуима, странка је радила на томе да га искључи.

Ипак, постао је веома популаран међу грађанима свог града, па је као независан кандидат изабран за градоначелника.

Он је упозорио да свако ко је у контакту са младим људима у Немачкој зна да они "страхују од склоности миграната ка насиљу", али и да се то не схвата озбиљно и "дискредитује као расизам".

Палмер је тврдњу поткрепио подацима Савезног министарства унутрашњих послова о криминалу, који показују да је број злочина достигао рекорд 2023. године, при чему су странци починили шест од 10 кривичних дела. Поменуо је и податке о насиљу које се дешавају у возовима у Немачкој.

Што се тиче школског система, штетан утицај који мигранти имају, укључујући и насиље, отворена је тема у немачким медијима.

Штавише, Палмер указује на "догме освешћености и отворених граница", које се не поклапа са реалношћу живота младих људи. Као резултат тога, "млади се преоријентишу и гласају за странку која не одбацује њихове забринутости и третира их као нешто лоше и погрешно".

Палмер тврди да АфД неће "решити проблем с имиграцијом" и каже да већина младих људи није "толико глупа" да верује да АфД то може да уради, али да ови млади људи неће гласати за странке које покушавају да их етикетирају као расисте.

Он је рекао да левица везује борбу против климатских промена са борбом против деснице, поменувши активисткињу Луизу Нојбауер.

"Ово је коцкање са већином у друштву зарада заштите климе, чак и међу младима", рекао је Палмер.

АфД је постала друга највећа немачка странка у Европском парламенту, која је на минулим изборима добила 16,5 одсто гласова, односно 5,5 процентна бода више него 2019. године.

АфД је обећао да ће депортовати милионе миграната, борити се против криминала међу мигрантима и осигурати школски систем у Немачкој.

image