Свет

Већина Немаца у страху од муслиманских миграната: Постају мањина у својој земљи

Скоро половина Немаца сагласна је са изјавом "Верујем да Европљане постепено замењују имигранти из Африке и Блиског истока"
Већина Немаца у страху од муслиманских миграната: Постају мањина у својој земљиGetty © Sean Gallup / Staff

Немачка је све мање заинтересована за примање миграната из исламских земаља, показала је најновија анкета Инсе коју је наручила медијска група Ниус.

Најновије истраживање показује да се чак 52 одсто испитаника слаже са изјавом да "Немачка генерално више не би требало да прихвата избеглице из исламских земаља". Само 34 одсто испитаника се "не слаже" или "има тенденцију да се не слаже" са овом изјавом.

Још већи број њих је сагласан са тврдњом да "у одређеним деловима мог града или села имам осећај да више нисам у Немачкој". Према анкети, чак 57 одсто њих има тај утисак, док 36 одсто не дели овај осећај.

Анкета даље показује да је 54 одсто испитаника рекло да се "плаши да ће Немци постати мањина у Немачкој". С друге стране, 37 одсто је рекло да није забринуто.

Према анкети, 45 одсто испитаника слаже се са изјавом – "Верујем да Европљане постепено замењују имигранти из Африке и Блиског истока". Њих 41 одсто, одбацује ову изјаву.

Две трећине Немаца (65 одсто) слаже се са тврдњом да у Немачкој постоји "расизам против белаца", док само 22 одсто сматра да то није тачно.

Велика већина такође верује да интеграција миграната не функционише. Њих 58 одсто је рекло "не" на питање да ли су се "мигранти у великој мери добро интегрисали у Немачкој". Само 29 одсто испитаника каже да су се мигранти добро интегрисали.

Огромна већина Немаца се слаже са изјавом да "тренутна миграција преоптерећује немачки школски систем". Резултати показују да се 75 одсто, односно три четвртине, слаже са овом тврдњом, док 22 одсто каже да не види проблем.

Истраживање је уследило након низа анкета које показују да су Немци све наклоњени примању миграната муслиманског порекла, подсећа "Ремикс". Страхове Немаца додатно је подстакао протест у Хамбургу прошле седмице када су припадници радикалне шеријатске групе позивали на оснивање калифата у Немачкој.

Уз то, прошлог месеца је објављено да је удео странаца који су починили злочине у земљи достигао рекордних 41 одсто.

image