Свет

"Путин нам шаље сигнал": Паника због руске морнарице у близини америчких граница

Следећи пут када пошаљу ту подморницу, можда неће бити праћена лаким наоружањем, указује аутор чланка

Слањем бродова руске морнарице на Кубу, председник Владимир Путин је послао сигнал Сједињеним Америчким Државама, пише "Американ тинкер".

"Очигледно, председник Владимир Путин нам шаље сигнал", наводи се у чланку.

Аутор је сугерисао да је појава бродова у близини америчке обале одговор на дозволу Беле куће Украјини да употреби америчко оружје за напад на руску територију.

"Москва нам шаље потпуно предвидљив сигнал, а Бајден је или знао за то, али није ни прстом мрднуо, или није знао и био је искрено задивљен. У сваком случају, њему сада није добро", закључује аутор.

Констатује да је Америка дозволила Украјини користи америчко оружјем за ударе по унутрашњости Руске Федерације , па "не треба да се изненадимо када видимо Русе на нашој обали".

Аутор чланка каже да је Бајденова одлука збуњујућа, с обзиром на то да постоји велика вероватноћа да ће Руси узвратити.

"Зар то нико није разматрао, кад се доносила одлука, да ће Руси да се разбесне? Сада су нам Руси показали да могу да узврате, тако што ће уништити један или два града на Флориди. Само што следећи пут када пошаљу ту подморницу, можда неће бити праћена лаким наоружањем", указује аутор чланка.

Дан раније, поморска ударна група Северне флоте коју чине нуклеарна подморница "Казањ" и фрегата "Адмирал Горшков" упловила је у луку у Хавани након што су завршене вежбе употребе прецизног оружја.

У луку је упловио и спасилачки тегљач "Николај Чикер". С фрегате "Адмирал Горшков" испаљени су плотуни у знак поздрава.

Ратна фрегата и подморница, део су поморске групе која је стигла до Кубе, на путу ка карипској острвској држави извеле су вежбе употребе високопрецизног ракетног наоружања у Атлантском океану на удаљености од преко 600 километара.

image