Тајлер Чери: Зашто је нови званичник Беле куће обрисао своје твитове (ФОТО)

Нови заменик директора комуникација Бајдена привукао је пажњу јавности шминком и кратким хаљинама, али и запаљивим антиамеричким изјавама

Након трансродне помоћнице министра здравља и небинарног стручњака за  нуклеарни отпад који у слободно време краде женске кофере, чинило се да администрацији председника САД Џозефа Бајдена не недостаје бизарних фигура.

Да се Бела кућа, међутим, не би сложила, показује случај њихове најновије проблематичне узданице - Тајлера Черија, новог заменика директора за комуникације америчког председника. 

Наиме, чим је "Политико" обнародовао Черијево именовање на ту високу и утицајну позицију, друштвеним мрежама су почели да се шире његови твитови из 2014. и 2015. у којима подржава антиизраелске покрете, полицију пореди са "надзирачима робова" и руљама које линчују и позива на укидање имиграционих и граничних контрола.

Пажњу јавности је привукао и његов начин живота, који подразумева ношење шминке, кратких уских хаљина и друге женске одеће, као и ноћни изласци са дрег краљицама. 

Чери је такође у више наврата исказивао подршку Палестини.

Након бурне реакције корисника друштвених мрежа, Чери је обрисао старе твитове и одрекао се својих некадашњих размишљања и ставова.

"Претходни постови на друштвеним мрежама из времена када сам био млађи не одражавају моје тренутне ставове. Подржавам агенду ове администрације, и наставићу свој рад на комуникацији фокусиран на нашу климатску и еколошку политику", написао је он на Иксу.

Будући да се председник САД из дана у дан све чешће и сам суочава са пи-ар кризама, а да је његова дуго очекивана дебата са бившим председником САД Доналдом Трампом иза угла, остаје да видимо да ли ће млади Чери помоћи или одмоћи времешном шефу.