Свет

Бајденова небинарна дрег краљица избегао затвор због крађе једног кофера, суђење за други у току

Званичник Владе САД, Сем Бринтон признао да је украо пртљаг са аеродрома
Бајденова небинарна дрег краљица избегао затвор због крађе једног кофера, суђење за други у токуGetty © Tasia Wells / Stringer

Небинарни стручњак задужен за нуклеарни отпад у администрацији Џозефа Бајдена, Сем Бринтон изјаснио признао је крађу женског кофера на аеродрому у Лас Вегасу прошлог јула, заменивши тако затворску казну са 180 дана условне.

Као део споразума о признању кривице, оптужба за крађу је сведена на прекршај и Бринтон - који користи заменицу "они" и представља се као небинарна дрег краљица (особа која се изјашњава као неко ко није ни мушко ни женско, а биолошки је мушкарац који се повремено маскира у жену) - мора да плати 3.670 долара одштете жртви.

Судија је такође рекао Бринтону да се "клони невоља", пренео је "Дејли мејл".

Небинарна дрег краљица снимљена је како краде пртљаг након што је жена која је путовала из Вашингтона у Лас Вегас компанији "Јунајтед ерлајнс" пријавила нестанак торбе са накитом, шминком, контактним сочивима и одећом.

На снимку се наводно види како нуклеарни научник извлачи кофер са траке, гледа у ознаку, враћа га на траку и гледа около у свим правцима пре него што га је поново зграбио са траке за пртљаг.

Након што је још једном кришом погледао око себе, Бринтон је одшетао са кофером, наводи се у налогу за хапшење издатом у децембру. Бринтон је првобитно био оптужен за тешку крађу, кривично дело за које је запрећена казна од једне до десет година и новчана казна од чак 10.000 долара.

Бринтон је послат на одсуство са места заменика помоћника секретара за истрошено гориво и одлагање отпада у Министарству енергетике након што је оптужен за крађу још једног кофера са аеродрома Сент Пол у Минеаполису у септембру. Суђење за тај случај је још у току.

Танзанијска модна креаторка која је изгубила кофер 2018. док је путовала из Хјустона у Вашингтон објавила је прошлог месеца фотографије на којима се чини да Бринтон носи неке од прилагођених комада одеће који су били у њеној торби. Након што је приметила своју одећу Бајденовој дрег краљици, поново је пријавила крађу и полиција Хјустона је наводно предала случај ФБИ.

Именовање Бринтона на положај у администрацији било је контроверзно чак и пре оптужби за крађу пртљага. Небинарни нуклеарни инжењер је на универзитетима говорио о "кинк" начину живота и "игрању штенаца", што укључује сексуалнизовано играња улога са мушкарцима који се претварају да су пси.

image
VV inauguration
banner