Свет

Укратко 25. јун: Асанж на слободи; Путин: Наш предлог може да оконча сукоб у Украјини

Мировни предлози које је изнела Русија заиста предвиђају окончање сукоба, рекао је Владимир Путин у обраћању учесницима "Примаковских читања" која су почела у Москви. Дачић потписао споразум са Фронтексом
Укратко 25. јун: Асанж на слободи; Путин: Наш предлог може да оконча сукоб у Украјини© Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
  • Оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж пуштен је данас ујутро из британског затвора, саопштио је његов тим. Асанж је провео пет година у затвору "Белмарш" у Лондону борећи се против екстрадиције у САД, где је оптужен по 18 тачака за објављивање поверљивих информација. Према новоподнесеним судским документима, Асанж ће ускоро склопити споразум о признању кривице како би избегао даљи боравак иза решетака.
  • Мировни предлози које је изнела Русија заиста предвиђају окончање сукоба, рекао је Владимир Путин у обраћању учесницима "Примаковских читања" која су почела у Москви. Путин је поручио учесницима форума да посвете потребну пажњу и руским идејама о формирању система равноправне, недељиве безбедности и узајамно корисне сарадње на евроазијском континенту.
  • Европска унија није довољно спремна да се суочи с предстојећом гасном кризом упркос томе што је увела низ мера за окончање зависности од руских енергената, саопштио је Европски ревизорски суд (ЕЦА). У извештају се наводи да је Европа успела да избегне велику несташицу гаса током кризе, али и да је нејасно колико се тога може приписати одлукама Европске уније у односу на друге факторе, као што су блага зима и високе цене због којих индустрија користи мање гаса, пренео је Ројтерс.
image