Свет

Амерички писац Доналд Џефри: Дуга и ружна каријера Џозефа Бајдена

Да ли сте чули да неко, укључујући "Фокс њуз", "Брајтбарт" или друге конзервативне медије, говори о злочиначкој породици Бајден, пита се Доналд Џефри. Можете ли да замислите како би ти "слободни медији", писали о Иванки Трамп да се, рецимо, "неприкладно туширала" са својим оцем
Амерички писац Доналд Џефри: Дуга и ружна каријера Џозефа БајденаGetty © Alex Wong

Американци се не сећају свих ружних и прљавих ствари које је, у својој дугој каријери, починио садашњи председник САД Џозеф Бајден, омиљени становник вашингтонске мочваре, за коју је Доналд Трамп давно обећао да ће је исушити, пише амерички новинар и политички писац Доналд Џефри на блогу "Ај протест" (I Protest). Неки од његових наслова су "Скривена историја", "Опстанак најбогатијих", или "Злочини и заташкавања у америчкој политици: 1776-1963".

Бајден је, подсећа Џефри, 1973. године први пут изабран за америчког сенатора из Делавара. Сенатор Бајден је током каријере подржавао многе спорне законе, између осталих и Закон о злоупотреби дрога из 1986, који је прописивао драконске мере за зависнике, попут петогодишње затворске казне за поседовање малих количина кокаина.

Бајден тада није могао да зна да ће деценијама касније његов проблематични син Хантер да буде ухваћен са довољно крек кокаина да добије доживотну робију.

Бајден је 1986. изговорио: "Ако будете ухваћени са малом количином кокаина, нећете добити условну казну, нећете добити ништа, осим пет година затвора".

Сенатор Бајден је и један од аутора закона из 1994. године, који је до неслућених размера повећао затворску популацију.

Љубавна афера Бајдена са ЦИА

Године 2019. "Америкен проспект" је објавио чланак под насловом "Љубавна афера Џозефа Бајдена са ЦИА". Бајден је био од изузетне помоћи Регановом директору ЦИА Вилијаму Кејсију, који га је 1980-их похвалио у тајном меморандуму. У том меморандуму Кејси тврди и да је обавештајна заједница угрожена због "цурења података".

Бајден никад није намеравао да разоткрије злоупотребе обавештајних агенција. У супротном, био би забринут не због цурења података, већ због судбине узбуњивача попут Едварда Сноудена и Џулијана Асанжа. У твиту из јануара 2023. године, Сноуден је изјавио да председник Бајден украо више поверљивих докумената него многи узбуњивачи и да би због тога "морао да се суочи са последицама".

Након пуштања Џулијана Асанжа из британског затвора, многи су претпоставили да је за то заслужна Бајденова администрација, због недавних изјава председника САД да разматра могућност да одустане од оптужби против оснивача "Викиликса".

Међутим, Бела кућа је издала саопштење у коме тврди да администрација није играла улогу у споразуму Асанжа о признању кривице. Ако паднете у искушење да помислите да је, после више од 50 година преданог служења корумпираној "дубокој држави", Бајден коначно учинио нешто добро, погрешићете. Чак је и Барак Обама ублажио казну за Челси Мининг.

Џозеф Бајден је очигледно оптерећен деменцијом, наводи Џефри.

Хантер није био једини Бајденов потомак који је постао наркоман, са којима је Бајден, још као млади сенатор, желео да се обрачуна. Бајденова ћерка Ешли је у свом дневнику отворено писала о "неприкладном туширању" са оцем.

То је код ње изазвало промискуитет и зависност од дрога. Ми сада живимо у Америци 2.0, пише Џефри, а не у некој хваљеној "демократији". Жена која је пронашла њене дневник је кривично гоњена и одлежала је тридесет дана у затвору. Бајден је остао некажњен.

Авантуре "Језивог Џоа"

"Језиви Џо" је наставио дугу историју непримереног додиривања девојчица, што је документовано и на видео снимцима. Бајден је посебно усредсређен на њушење њихове косе, додаје Џефри. Да ли одрасле особе, пита се реторички амерички писац, могу да буду осуђене као педофили уколико хватају за груди малолетне девојчице?

Повремено се пажња Бајдена скреће са неразвијених груди девојчица на одрасле жене. Његова супруга Џил је била одрасла особа када је почела да чува Бајденову децу. Можда је Бајден волео њен шампон, наводи Џефри.

На снимцима је забележено и како Бајден веома сензуално љуби своју унуку. Можда је заборавио да је то његова унука. Или се, можда, надао да ће се туширати са њом, додаје Џефри.

На Хантеровом лаптопу, постоји и снимак силовања десетогодишње девојчице које је починио сам Хантер. Постоје, каже Џефри, и снимци америчких војника како силују ирачке дечаке, што је праћено вриштањем њихових мајки.

Током година, подсећа Џефри, он је написао много чланака у којима су детаљно описане финансијске смицалице Хантера Бајдена у Украјини. Бајденов син је ослобођен свих отпужби у Украјини, у тој "дивној демократији", чији је председник Зеленски полним органом свирао клавир.

Уместо да буде осуђен Бајденов син Хантер, Трамп је смењен због телефонског разговора са "комичарем Зеленским", у коме је тражио једино да буде испитана корупција породице Бајден.

"Велики момак" је, а то је име под којим се Бајден помиње у Хантеровом лаптопу, оњушио више косе девојчица од било ког другог лидера "слободног света". Имејлови његовог сина Хантера откривају да је "Велики момак" увек добијао део Хантеровог "плена".

Џозеф Бајден је рекао и неке исправне ствари, рецимо када је изговорио да је "бела надмоћ највећа опасност за демократију". Али, то је дефиниција демократије корумпиране америчке елите.

Холивуд и амерички "слободни медији" исмевају Трампове синове. Али нема шала о бројним споровима Ешли Бајден са законом. Или о Френку, брату "Језивог Џоа", који има криминални досије, на коме би му позавидео сваки окорели криминалац.

Да ли сте чули да неко, укључујући "Фокс њуз", "Брајтбарт" и друге конзервативне медије, говори о злочиначкој породици Бајден? Можете ли да замислите како би ти "слободни медији", пита се Џефри, писали о Иванки Трамп да се, рецимо, "неприкладно туширала" са својим оцем?

Бајден је изрекао више расистичких коментара него што је Доналд Трамп могао да замисли. Он је изјавио да црнци који не гласају за њега заправо нису црнци. Државне школе назвао је "џунглама". Такође, сенатор Бајден је омогућио да се огроман број зависника од дрога стрпа у затвор.

Он једноставно измишља приче о својој прошлости, зависно од публике пред којом наступа. Бајден очигледно није ишао на неки "црначки колеџ". Неке од тих прича биле су смешне, као она да је одрастао у синагоги.

Те приче су, закључује амерички писац, много смешније од милиона илегалаца којима је Бајден отворио границе, када је летео по земљи и одседао у хотелима са пет звездица, док у исто време милиони бескућника врше нужду по улици.

image