Свет

Хантер Бајден тужи Фокс њуз због "осветничке порнографије"

Син америчког председника пресавио је табак и одлучио да пред суд доведе медиј који је објавио његове голе слике
Хантер Бајден тужи Фокс њуз због "осветничке порнографије"© Anna Moneymaker/Getty Images

Син америчког председника Џозефа Бајдена, Хантер, тужио је Фокс њуз за објављивање његових експлицитних слика, и то тврдећи да је медиј прекршио њујоршки закон о осветничкој порнографији.

Тужба је поднета због серије "Суђење Хантеру Бајдену" која је премијерно приказана 2022. године, а како тим Бајдена млађег тврди, приказује измишљено суђење за незаконито страно лобирање и оптужбе за подмићивање, што су злочини за које он никад није званично оптужен.

Све је то "зачињено" фотографијама голог, па и сексуално активног Бајдена јуниора.

"'Фокс' је објавио и милионској публици дистрибуирао ове интимне слике у оквиру забавног програма, а све како би понизио, узнемиравао, изнервирао и узбунио господина Бајдена и укаљао његову репутацију", наводи се у тужби.

Портпарол "Фокс њуза" назвао је то "потпуно политички мотивисаном тужбом" која је "без основа", преноси АП, додајући да је овој медијској кући Бајденов адвокатски тим у априлу послао писмо тражећи да се серија уклони са платформи за емитовање.

"Програм је уклоњен у року од неколико дана од пријема писма, уз обиље опреза, али Хантер Бајден је јавна личност која је била предмет вишеструких истрага и сада је осуђени преступник. У складу са Првим амандманом, Фок њуз је тачно покрио догађаје вредне вести о нечему што је сам урадио Бајден, и радујемо се што ћемо своја права одбранити на суду", наводи ова медијска кућа.

image