Свет

"Звук слободе" у стварности: У великој акцији у САД пронађено двеста нестале деце

Случајеви укључују децу која су била жртве сексуалне трговине, али и ону која су бежала од куће због силовања која су над њима починили чланови породице
"Звук слободе" у стварности: У великој акцији у САД пронађено двеста нестале децеGetty © Photo by Mario Tama/Getty Images

Америчка маршалска служба (УСМС) пронашла је 200 нестале деце, укључујући жртве сексуалне трговине, злостављану децу и бегунце у шестонедељној операцији широм Сједињених Држава, саопштило је Министарство правде САД.

"Једна од најважнијих мисија Америчке маршалске службе је лоцирање и враћање наше нестале деце. Ово је међу нашим приоритетима јер је и даље хиљаде деце која се воде као нестала", рекао је директор УСМС Роналд Дејвис, преноси "Епок тајмс".

Од пронађене деце, 173 су ​​били бегунци од куће, двоје је отето, додуше једно од члана породице, док се 25 деце водило као нестало. Најмлађе дете била је петомесечна беба.

Операција названа "Пронаћи ћемо вас" реализована је заједно са савезним, државним и локалним агенцијама од 20. маја до 24. јуна и друга је те врсте спроведена на територијама где је забележен велики број нестале деце – у Аризони, источном округу Калифорније, јужном округу Флориде, западном округу Мичигена, источном округу Северне Каролине, јужном и источном округу Њујорка и у Орегону.

Случајеви укључују децу која су била жртве сексуалне трговине, али и ону која су бежала од куће због силовања која су над њима починили чланови породице.

image