Свет

Маск победио на суду: Нема пола милијарде долара за бивше запослене у "Твитеру"

Ово је тек један од бројних случајева у којима се милијардер оптужује да је прекршио обећања дата бившим радницима, то јест да им је исплатио много мање суме пошто их је отпустио
Маск победио на суду: Нема пола милијарде долара за бивше запослене у "Твитеру"Getty © Photo by Marc Piasecki/Getty Images

Суд у Сједињеним Државама одбацио је тужбу према којој је Илон Маск одбио да исплати најмање 500 милиона долара отпремнине хиљадама запослених на "Твитеру" које је масовно отпуштао након што је купио компанију друштвених медија сада познату као "Икс".

Окружни судија у Сан Франциску Трина Томпсон пресудила је да нема надлежност према савезном закону о осигурању прихода запослених при пензионисању који регулише планове бенефиција, јер не покрива потраживања бивших запослених, пренео је Ројтерс.

Иначе ово је тек један од бројних случајева у којима се Маск оптужује да је прекршио обећања дата бившим запосленима на "Твитеру", након што је купио компанију за 44 милијарде долара у октобру 2022. године.

Адвокатска канцеларија Санфорд, која заступа бивше запослене, навела је да је разочарана и да разматра правне могућности.

Према тужби, план отпремнина подразумевао је да запослени, који су остали после продаје компаније Маску, добију плату за два месеца или пола године, плус плату за једну недељу по свакој години запослења уколико су добили отказ.

Према речима тужиоца, "Твитер" је уместо тога понудио отпуштенима само месец плате као отпремнину, без икаквих бенефиција.

image