Свет

Маск против десетогодишњег споразума Америке са Украјином: То је безумље

Познати амерички милијардер Илон Маск још једном је осудио политику Вашингтона који сада разматра потписивање дугогодишњег безбедносног споразума са Кијевом
Маск против десетогодишњег споразума Америке са Украјином: То је безумље© Tanjug/Photo by Jordan Strauss/Invision/AP file

Преговори Украјине и САД о десетогодишњем програму подршке у сфери безбедности је "безумље" које може довести до "вечног рата", оценио је Илон Маск, коментаришући јучерашњу изјаву председника Украјине Владимира Зеленског који је обелоданио да су ови разговори у току.

Зеленски је, подсетимо, изразио жељу да овај безбедносни споразум постане један од најјачих које је Украјина потписала са неком државом. У плану је, како је навео, оружана, политичка и финансијска помоћ Украјини током наредних 10 година, која ће укључивати и заједничку производњу оружја са Американцима. 

Претходно, подсетимо, Кијев је потписао десетогодишњи безбедносни споразум са Великом Британијом, а потписани су и слични документи са још неким западним државама. 

image