Свет

Кенеди Млађи упозорава: Слање оружја Украјини је пут у нуклеарни сукоб

Нагласио је да Вашингтон треба да учини све што је могуће да избегне сукоб САД са противницима који имају снажне нуклеарне арсенале
Кенеди Млађи упозорава: Слање оружја Украјини је пут у нуклеарни сукобGetty © Michael M. Santiago

Сукоб у Украјини сада има потенцијал да се прошири на Европу и потпуно се претвори у размену нуклеарних удара, изјавио је данас независни кандидат на предстојећим председничким изборима у САД Роберт Кенеди Млађи и истакао да би делом за то биле одговорне САД због слања оружја.

"Ако се то догоди, то би било делом и због тога што су САД послале оружје у сукоб. Понашање Конгреса и Бајденове администрације је лудило", написао је Кенеди на свом налогу на мрежи Икс.

Нагласио је да би уместо тога Вашингтон требало да учини све што је могуће да избегне сукоб САД са противницима који имају снажне нуклеарне арсенале.

Он је у објави поставио упутство како да бирачи од својих представника у Конгресу затраже да се сукоб у Украјини што пре заврши.

Кенеди Млађи је иначе познат као неко ко често критикује политику САД према сукобу у Украјини, па је тако он раније писао да би "амерички рат против Русије, у циљу заштите режима Владимира Зеленског, био чисто лудило" и позивао власти САД да "седну са другим светским лидерима, са људима као што су председник Си и председник Путин, са свим људима, јер САД не више не могу да приуште да буду у рату".

image