У Новом Пазару бујица однела двојицу људи

Поплавни талас не памте ни најстарији мештани

У стравичном невремену које је захватило део Србије, двојица Новопазараца били су међу онима који су изашли напоље и поред невремена гледали да спасу шта се може спасти. Тако је прво комшија завршио у дубокој и брзој води. Затим је и други за њим, видевши колико га најбујала река силно носи притрчао да несрећног човека спасе. Одмах за њим пошао је и син да спаси оца, али узалуд.

На потресним снимцима које су забележиле сигурносне камере види се човек који притрчава набујалој реци и мостићу не би ли помогао другом човеку који је већ био у води; он је сео на ивицу и једном руком покушао да дохвати комшију, држећи се другом за ограду која у том тренутку пуца а он завршава у набујалој реци која их је обојицу брзо однела. Све се одиграло у мање од 5 секунди

Према пресеку стања у 15 часова, до сада је укупно евакуисано 45 особа и то две на територији Града Новог Пазара, девет на територији општине Сјеница, 12 на територији општине Пријепоље, четири на територији општине Прибој, 16 на територија општине Брус и две у месту Ивање (Пријепоље).