Хиљаде демонстраната у маршу у Берлину против испоруке оружја Украјини

"Морамо тражити дијалог и запамтити да ће доћи време после рата када ћемо моћи да разговарамо са Русима", рекао је Дитер Ауер, активиста

Хиљаде активиста окупило се у суботу код Бранденбуршке капије у Берлину на протесту против испоруке војне помоћи Украјини.

На снимку се види како активисти марширају са транспарентима и немачким заставама украшеним голубом мира. Левичарски припадници такође су примећени у току протеста како узвикују слогане док је колона марширала центром престонице.

"Морамо тражити дијалог и запамтити да ће доћи време после рата када ћемо моћи да разговарамо са Русима", рекао је Дитер Ауер, активиста.

Друга чланица митинга Марита рекла је да је дошло време да се људи 'рукују' и да "заједно предузму ове кораке, а не да шаљу касетне бомбе или тенкове".

У току митинга активисти су се изјаснили и против вакцинације против корона вируса, НАТО-а, немачке савезне владе и Зелених.

Протеклих месеци широм Немачке је одржано неколико протеста на којима се осуђује умешаност земље у сукоб Русије и Украјине кроз испоруку оружја Кијеву.

Немачка је средином маја најавила пакет војне помоћи од 2,7 милијарди евра (2,9 милијарди долара) Украјини, што представља њен највећи пакет од почетка војне офанзиве.